infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátranie po Ivane Turekovej

13.11.2011

Od 2. novembra 2011 je nezvestná 19-ročná Ivana Tureková z Liskovej, ktorá býva a študuje v Banskej Bystrici. Po jesenných prázdninách odišla ráno 2. novembra do školy, kde však neprišla. Domov sa nevrátila a od tohoto dátumu je nezvestná.

Prvé dni po ohlásení nezvestnosti ju hľadali policajti aj so psami. Zamerali sa na časť mesta a jeho okolie, kde bol lokalizovaný Ivanin telefón. Išlo o oblasť od vysielača, ktorý je umiestnený pri vjazde do mesta od Donovalov, pri novobudovanom obchvate, až do Laskomerskej doliny. Nachádza sa tam veľa rekreačných chát, domov a záhrad. Do tejto časti mesta chodí veľa turistov, psíčkárov a ďalších ľudí na vychádzky. Pri nadjazde sa zase nachádzajú budovy obývané bezdomovcami. Napriek nasadeniu väčšieho počtu policajtov a psov sa Ivanu nájsť nepodarilo. V nedeľu 13. novembra sa do pátrania spolu s rodinnými príslušníkmi zapojilo 95 dobrovoľníkov z Orava rescue systém, Hasičského zboru Priekopa, Horskej služby na Slovensku (HsnS) - Horskej služby Orava, Banskobystrickej horskej služby, Kynologickej záchrannej brigády z Banskej Bystrice, psovodov záchranárov zo Žiliny. Záchranári boli rozdelení do skupín, pričom každá dostala mapu s koridorom, ktorý má prehľadať. Časť pátračov preskúmala aj oblasť mimo územie, ktoré označila polícia, pretože lokalizovaný telefón mohla Ivana stratiť či odhodiť. Napriek snahe všetkých zúčastnených sa nepodarilo nájsť Ivanu, telefón ani žiadnu inú stopu. V pondelok 14. novembra v pátraní pokračovali traja členovia ORS, ale tiež bezúspešne.

Napriek tomu sa nevzdávame a v prípade objavenia ďalších stôp, alebo indícií, ktoré by mohli pomôcť určiť aspoň približne miesto, kde by sa Ivana mpohla nachádzať, budeme v pátraní pokračovať.

Popis Ivany Turekovej

Plnoštíhla postava, vlasy hnedé dlhé po lopatky, oči zelenej farby, na ľavej ruke má jazvy po sebapoškodzovaní. Popis oblečenia: tmavomodré rifle, zelená bunda s opaskom, ruksak čiernofialový.

Martin Pavelek

Reportáž si môžete pozrieť v archíve Kriminovín TV JOJ.