infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Videli sme, ako slovenskí futbalisti padli na kolená

17.10.2011

Spolupráca s políciou naberá na obrátkach, čoho dôkazom je naša pomoc pri extraligových futbalových zápasoch Žiliny a Ružomberka. Po dobrých skúsenostiach nás muži v zelených uniformách oslovili s prosbou o pomoc pri zabezpečení medzištátnych futbalových zápasov kvalifikácie na majstrovstvá Európy, ktoré naša reprezentácia odohrala v Žiline. Boli sme svedkami debaklu s Arménskom 0:4 aj jednogólovej prehry s Ruskom, ktorá nám definitívne zahatala postup na ME.
Počas kvalifikačného stretnutia s Arménskom sa tri autá so štvorčlennými posádkami rozmiestnili v okolí futbalového štadióna. Arménskych fanúšikov prišlo len približne 300, a podobne ako slovenskí, „nevyrobili“ žiadne problémy.

Ruských fanúšikov sa polícia obávala oveľa viac, preto okrem troch áut požiadali o nasadenie šiestich ATV (štvorkoliek). Okrem tradičných stanovísk mali dve ATV naviac stanovisko na Mariánskom námestí. Rusov prišlo do Žiliny až tri tisíc, z toho tisícka v tomto meste aj prespala. Napriek tomu, že mnohí z nich boli opití, na zápas prišli slušne. Priamo na štadióne však dali o sebe poriadne vedieť svetlicami, delobuchmi a vytrhanými stoličkami. Naše obavy z odchodu zo štadióna sa našťastie nenaplnili a „mužíci“ sa bez problémov s oslavnými chorálmi rozišli do hotelov a krčiem osláviť jednogólové víťazstvo.

Martin Pavelek