infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátracia akcia po utopenom rybárovi

01.10.2011

Posledný septembrový piatok nás polícia požiadala o pomoc pri pátraní po nezvestnom 46-ročnom Petrovi Plavákovi z Vaňovky, ktorý sa ešte v utorok vybral chytať ryby na Oravskú priehradu. Domov sa nevrátil ani po troch dňoch a polícia našla na brehu odstavené jeho osobné auto s rybárskym výstrojom. Chýbal však malý, nafukovací čln. V sobotu 1. októbra sa pri námestovskej lodenici zišlo dvadsať členov ORS. Jedna časť nasadla do troch člnov a išla prehľadávať vodnú hladinu. Druhá prehľadávala brehy priehrady na ôsmych ATV. Na pátraní sa zúčastnili aj hasiči a polícia.

Situáciu na vode komplikovala hustá hmla, ktorá zahalila priehradu od Slanického ostrova až po priehradný múr. Približne okolo obeda sa prihlásil polícii svedok, ktorý v deň zmiznutia rybára videl prevrátený čln pri moste do Námestova. Na to miesto sa potom pátranie sústredilo. Napriek našej snahe sa nám, ani privolaným potápačom, telo nájsť nepodarilo. Pokračovať sme chceli v pondelok, ale v nedeľu utopeného rybára našiel jeho kolega.

Martin Pavelek

 

V archíve televízie JOJ si môžete pozrieť reportáž o úspešnej pátracej akcii po nezvestnom rybárovi. Samotná reportáž začína v 9. minúte.

tvjoj_krimi.jpg