infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Hľadali sme nezvestného muža

31.03.2013

PODBIEĽ. Počas Veľkonočnej nedele sme prijali výzvu polície o pomoc pri hľadaní nezvestného 28-ročného Martina Čurhu zo Žiliny.

Muž poslal svojej bývalej manželke sms správu, po ktorej sa obávala o jeho život.
Polícia zistila, že hľadaný prespal v Lúčkach, kde na izbe zanechal lístky na rozlúčku a na fotografii dieťaťa náboj. Mobilný operátor poskytol informácie, ktoré dokazovali, že sa pohyboval v okolí Sedliackej Dubovej. Spolu s príslušníkmi policajného zboru sme prehľadali okolie obce aj Dlhej nad Oravou a Krivej. Pátracia akcia bola neúspešná.

Pátranie pokračovalo v stredu v Podbieli, kde bol telefón opäť zameraný. Na pomoc prišlo celkovo 61 dobrovoľníkov ORS, hasičov a psovodov s 13 psami.

Čurhovi kamaráti potvrdili, že užíva drogy a vlastní plynovú pištoľ prerobenú na náboje 9 mm. Polícii sa prihlásil Stanislav Chrenek z Podbieľa. Videl osobu, ktorá sa na hľadaného muža podobala.
Spolu s dobrovoľníkmi sme sa v sprievode príslušníkov policajného zboru vydali do terénu na snežných skútroch, terénnych štvorkolkách aj pešo. Pátranie sťažoval hlboký mokrý sneh. Prehľadali sme oblasť od Podbieľa až po Habovku, ale nepodarilo sa nám ho nájsť.

Počas hľadania Martina Čurhu polícia vyhlásila pátraciu akciu po 40-ročnom Jaroslavovi Opaterovi z Dolného Kubína. Aj on nechal list na rozlúčku a z domu odišiel v utorok. Doteraz sa neozval, telefón má vypnutý. Polícia žiada verejnosť o pomoc pri oboch hľadaných mužoch. Ak ste ich videli zavolajte na číslo 158.

MARTIN PAVELEK