infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Ďalší rybár sa stal obeťou Oravskej priehrady

05.10.2011

Od posledného pátrania po utopenom rybárovi Petrovi Plavákovi uplynuli len tri dni a už bolo vyhlásené ďalšie, tentoraz po 56-ročnom Jánovi Graňákovi z Vavrečky. Aj on chytal ryby na Oravskej priehrade, pričom si všimol, že voda odniesla vodný bicykel. Išiel poň na druhom člne. Pri prestupovaní sa pravdepodobne pošmykol, udrel o hlavu a utopil sa. Jeho kamarát a ďalší rybári okamžite zistili, čo sa stalo, ale pomôcť mu nedokázali, pretože v tých miestach je voda hlboká osem metrov.

Hasičom sa rybára nepodarilo nájsť, preto policajti požiadali o pomoc ORS. V utorok 4. októbra sa pátrania zúčastnili tri člny, jeden hausboat a 14 členov ORS. Pretože miesto zmiznutia bolo približne určené, muža sme sa najskôr snažili zachytiť kotvami, ale nepodarilo sa nám to. Pomohli až štyria potápači, ktorí urobili rojnicu a rybára našli. Nos mal odretý a v ruke držal baterku, čo nasvedčovalo, že sa utopil po pošmyknutí a udretí sa o bicykel. Aj on podcenil bezpečnosť pri pohybe na vodnej hladine.

Martin Pavelek

 

Dňa 5.10.2011 sme opäť pátrali po nezvestnom rybárovi na Oravskej Priehrade. Reportáž si môžete pozrieť v archíve televízie JOJ a informácie zverejnili aj noviny SME.

tvjoj_krimi2.jpg