infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Bambiriáda 2011

21.05.2011

Námestovo 21. mája – Bambiriáda je festival práce s deťmi a mládežou. Určená je pre všetky deti a mladých ľudí, ktorí sa chcú prísť pozrieť, niečo si vyskúšať, niečo sa naučiť, niečo si zahrať. Je tiež pre rodičov s deťmi, pre školy a pre každého, kto sa nechce nudiť alebo sedieť pri televízii či počítači.

S radosťou sme prijali pozvanie organizátorov a v sobotu 21. mája Hviezdoslavovo námestie zaplnili nielen deti, ale aj technika a členovia ORS. Po bohatom kultúrnom programe prišli na rad praktické ukážky zásahu polície, horskej záchrannej služby a ORS. Počas simulovanej nehody osobného automobilu s autobusom, naši členovia pomáhali pri poskytovaní prvej pomoci zraneným osobám v obidvoch vozidlách. Na záver všetky deti potešila možnosť povoziť sa na ATV.

Na Bambiriáde sme mali možnosť zoznámiť sa s novinkou v radoch našej techniky. Novučičký Land Rover rozširuje naše možnosti pri zásahoch. Po drobných technických úpravách a faceliftingu sa už v najbližších dňoch predstaví v plnej kráse.

Martin Pavelek