infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátranie po Helene Bejdákovej z Oravskej Lesnej

15.07.2010

Dva týždne trvalo pátranie po nezvestnej 82-ročnej Helene Bejdíkovej z Oravskej Lesnej, ktorá odišla v stredu 30. júna z Domova sociálnych služieb v tej istej obci. Večer sa nevrátila do Domova, čo jej zamestnanci nahlásili polícii.

Do pátrania sa v noci okrem policajtov zapojili aj naši členovia na UTV. Zamerali sa hlavne na cesty a priľahlé miesta. Počas dňa prichádzali ďalší záchranári, ktorí začali prehľadávať aj les. Poslednou stopou bol záznam priemyselnej kamery jednej z firiem z 30. júna dvadsať minút pred šiestou hodinou večer, ktorá pani Helenu zachytila, ako kráča po ceste smerom ku domu, kde kedysi bývala. Na to miesto sme sústredili pátranie.

Počas dvoch týždňov sa do pátracej akcie v deviatich výjazdoch zapojilo 117 záchranárov, ktorí strávili hľadaním pani Heleny takmer tisíc hodín. Pomáhali nám psovodi so psami, jazdci na motorkách, koňoch, množstvo dobrovoľníkov a dokonca aj vrtuľník s termovíziou. Napriek našej snahe sa nezvestnú nepodarilo nájsť. Nakoniec ju našli lesní robotníci 15. júla na Kysuciach, neďaleko Harvelky v lesnom poraste.

Martin Pavelek