infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátranie po Antonovi z Mútneho

14.01.2018

NÁMESTOVO. Takmer týždeň trvalo pátranie po 33-ročnom Antonovi Krišovi z Mútneho. Muž odišiel z domu a v nedeľu nenastúpil do práce na nočnú zmenu.

O pomoc pri hľadaní nás požiadala rodina aj polícia. Na základe informácií od polície, sme utorok večer prehľadávali chaty v okolí Oravskej priehrady, pretože svedkovi videli nezvestného v Námestove. Predpokladali sme, že môže prespávať v niektorej z chát.

Hľadanie pokračovalo aj ďalšie dni. Oblasť sme rozšírili aj o záhradkárske osady v Námestove. Časť našich ľudí sa zamerala na Antonove bydlisko. Päť dní pátrania však úspech neprinieslo, ba nepodarilo sa zistiť žiadnu stopu.

Zlom nastal v nedeľu, keď náhodný okoloidúci našiel na Nábreží v Účku vo vode mobilný telefón. Muž vedel o nezvestnom Mútňanovi a žiadosti polície o pomoc.

Telefón po niekoľkých dňoch vo vode nefungoval, ale údaje na karte potvrdili, že patril Antonovi. Policajti zavolali na pomoc potápačov z hasičskej brigády v Žiline, ktorí muža našli mŕtveho približne 15 metrov od brehu.

MARTIN PAVELEK