infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátranie po Anne Fábryovej z Ľubochne

25.02.2021

ĽUBOCHŇA. Rodina nás požiadala o pomoc pri pátraní po Anne Fábryovej z Ľubochne, ktorá z domu odišla 23. februára bez mobilného telefónu.

Anna využila príjemné takmer jarné počasie a podľa rodiny sa vybrala len na prechádzku. Vraj nemala v úmysle absolvovať nejakú náročnejšiu turistickú trasu. Jej zdravotný stav to údajne ani neumožňoval.

Rodina ju začala hľadať ešte v deň odchodu, keď sa nevrátila domov. Na druhý deň sa pridali ďalší ľudia, aj dobrovoľníci z Horskej záchrannej služby, Pohotovostného pátracieho tímu, DHZ Sučany a Ľubochňa. Na ďalší aj dobrovoľníci z Oravského záchranného systému (OZS). Pomáhalo viacero psovodov s psami vycvičenými na vyhľadávanie osôb.

Zamerali sa na Ľubochniansku dolinu, pretože dostali informáciu, že tam videli osobu v podobnom oblečení, ako mala nezvestná. Terén je tam mimoriadne náročný, strmé svahy sú pokryté lístím a snehom. Riziko pošmyknutia bolo vysoké.

Ďalšie skupiny pátrali v okolí lyžiarskeho vleku, kde Annu údajne videli naposledy. Hľadanie neskôr rozšírili aj na priľahlé doliny a chotáre susedných dedín no žiadaný úspech sa nedostavil. Po Anne nenašli žiadnu stopu.

MARTIN PAVELEK