infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Nezvestného Martina hľadali stovky ľudí

21.11.2015

Mladý Brezovičan zmizol minútu po rozhovore s policajtmi. Domov neprišiel už viac ako týždeň. Pomáhali sme pri jeho hľadaní.

BREZOVICA. Po 20-ročnom Martinovi Kaníkovi akoby sa zľahla zem. Jeho návrat z oslavy kamarátových narodenín je spojený so záhadným stratením.
Policajná hliadka stretla Martina Kaníka pred viac ako týždňom pri návrate domov o pol tretej ráno. Zastavila sa pri ňom, ale mladý Brezovičan odvoz odmietol. Policajti potom pokračovali v ceste do Trstenej, ale po chvíli sa otočili a vrátili. Martin však už na ceste nebol. Od rozhovoru s ním po návrat neuplynula ani minúta. Všetko zaznamenala kamera v policajnom aute. Hliadka si myslela, že si skrátil cestu cez lúky. Záhadné zmiznutie skomplikovalo ešte záhadnejšie, takmer súčasné vypnutie dvoch mobilných telefónov, ktoré mal pri sebe.

Martina začali hľadať už v sobotu večer desiatky dobrovoľníkov. Pokračovali aj nasledujúce dni. Okolie dediny prehľadávali okrem policajtov, hasičov, rodiny a kamarátov desiatky dobrovoľníkov. Počas víkendov a sviatku sa ich zišli stovky. Zo vzduchu terén prehľadával aj vrtuľník ministerstva vnútra.
Najväčšia pátracia akcia sa uskutočnila predposlednú novembrovú sobotu. Pri vodojeme nad Trstenou sa zišlo takmer päťsto ľudí. Do rozmočeného terénu sa za dažďa, sneženia a hmly vydali nielen domáci obyvatelia a ľudia z Oravy ale aj Kysúc, Turca, Považia, Liptova, Banskej Bystrice. Dobrovoľných hasičov prišlo viac ako sto. Pomáhali aj policajti na koňoch a takmer 30 psov dobrovoľných kynologických združení a polície.
Napriek niekoľkodňovej snahe stoviek ľudí sa Martina Kaníka sa zatiaľ nepodarilo nájsť.

Ak máte informácie o pohybe Martina Kaníka, ohláste ich na policajnom oddelení alebo na telefónnom čísle 158.

MARTIN PAVELEK