infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Pátranie po utopenom mužovi

10.08.2014

NÁMESTOVO. V nedeľu 10. augusta nás polícia požiadala o pomoc pri pátraní po 55-ročnom Alojzovi Ruľákovi z Oravského Veselého.

Muž skočil v piatok z námestovského mosta do Oravskej priehrady. Jeden z rybárov uviedol, že približne okolo poludnia počul veľký výšplech pod mostom. Na vode videl niečo, čo sa podobalo na hlavu. Kamaráti mu však povedali, že tam padá izolácia, tak tomu nevenoval pozornosť. V sobotu začali okolo priehrady chodiť Alojzove deti s jeho fotografiou. Veci si dal do súvisu a polícii oznámil, že ho možno videl skočiť z mosta.

Muž bol v piatok na polícii, kvôli vodičskému preukazu, ktorý mu zadržali pre alkohol za volantom. Potom išiel do blízkej krčmy, kde vypil kofolu a kúpil cigarety. Ďalší svedkovia ho videli na moste. Domov sa nevrátil.
Do pátrania sa zapojili okrem polície námestovskí hasiči na člne a dvadsať našich členov s piatimi člnmi. Traja potápači ORS dva dni neúnavne prehľadávali dno priehrady na mieste, ktoré označil svedok. Na mieste skoku sme namerali viac ako trojmetrovú hĺbku. Voda bola teplá ale po dažďoch mútna. Na dne sa nachádzali konáre, pne a iné predmety, ktoré sťažovali prácu potápačov. Telo utopeného muža sme našli na tretí deň. Stal sa 63. obeťou Oravskej priehrady.

MARTIN PAVELEK