infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

Našli sme nezvestnú Máriu Rísovú

23.10.2011

Deväť dní trvalo pátranie po nezvestnej 81-ročnej dôchodkyni z Kremnice, ktorá sa v piatok 14. októbra vybrala nazbierať si šípky. Odvtedy sa po nej zľahla zem.. Márne ju hľadali hasiči, policajti, rodinní príslušníci, dobrovoľníci aj vrtuľník s termovíziou. Na požiadanie rodiny sme sa do hľadania zapojili v nedeľu, na deviaty deň od jej zmiznutia.

V nedeľu dvadsaťštyri záchranárov ORS spolu s kynológmi zo Žiliny a Martina a dobrovoľnými hasičmi z Martina prehľadávali okolie jej bydliska, pretože podľa informácií nebola v dobrej kondícii. Po dvoch hodinách sme ju našli v kanalizačnej šachte, cez ktorú pretekal odpad z bytovky vzdialenej necelých sto metrov. Šachta bola pár metrov od cesty a zvláštne bolo, že podľa hasičov sa do nej pozerali v pondelok. Vtedy bola odokrytá a prázdna. V čase nálezu tela bola zakrytá paletou, na ktorej boli dosky a ťažký kameň. Jeden zo záchranárov kameň našťastie odvalil a telo, takmer celé ponorené do výkalov, zbadal. Úlohou polície je zistiť, či žena do šachty spadla nešťastnou náhodou, alebo ju tam niekto hodil.

Martin Pavelek

Reportáž z pátrania priniesla regionálna televízia Žiar24 tu a taktiež celoštátna televízia JOJ vo svojom hlavnom spravodajstve a samostatnú reportáž na svojom spravodajskom portáli.