infolink: (+421) 907 999 991 Oravský lokalizačný a informačný systém home

8. Bál Oravských záchranárov

26.01.2016

ZÁKAMENNÉ. Na 8. Bále Oravských záchranárov tancovalo viac ako 260 plesajúcich. Do rytmu im hral Fero Hruštinec s kapelou. Hosťom večera bola skupina Vidiek s Jánom Kurucom, ktorá to poriadne roztočila.

O výborné pohostenie sa postaral personál penziónu Krušetnica. Zaujímavo sa vyvinulo losovanie bohatej tomboly. Na začiatku Igor Janckulík poprosil prítomných, či by prvú cenu, pec na tuhé palivo v hodnote tisíc eur, nedarovali na dobročinné účely, rodine, ktorá ju potrebuje. Výzva sa stretla s pochopením a pec poputuje do Lokce vdove so siedmimi deťmi.
Štvrtou cenou bol televízor s veľkou uhlopriečkou. Božena Horanová, primárka oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny v Trstenej poprosila, či by ho nemohli darovať pre oddelenie. Stalo sa. Ale nakoniec namiesto jedného väčšieho televízora putovali na oddelenie dva menšie.

Tretiu cenu, sušičku, vyhral Vladislav Ďurdina, ktorý sa rozhodol darovať ju ORS na dobročinné účely. Vybrali sme vdovu so štyrmi deťmi v Bobrove. Druhú cenu, manželskú posteľ v hodnote tisíc eur, venoval do tomboly majiteľ firmy Materasso Martin Graňák. Náhoda to zariadila tak, že ju aj vyhral. Aj on sa zachoval šľachetne a cenu dal ORS. Radosť z nej bude mať vdovec s dvoma deťmi z Klina.

MARTIN PAVELEK